Menu

De zes belangrijkste criteria voor het kiezen van een zwembadoverkapping

De zes belangrijkste criteria voor het kiezen van een zwembadoverkapping
Laguna zwembadoverkapping

Bent u van plan om een zwembadoverkapping te kopen, maar weet u niet zeker welke voor u geschikt is? Wat de ideale hoogte is? Wat het verschil is tussen dubbelwandige en compacte polycarbonaat? Wat de belangrijkste criteria voor het kiezen van de perfecte zwembadoverkapping zijn? Lees hieronder ons artikel en krijg antwoord op al jou vragen.

Viva zwembadoverkapping

Viva zwembadoverkapping

 

Een lage, een middelhoge of een hoge overkapping?

Eén van de belangrijkste beslissingen, die u moet nemen, is de juiste hoogte van de overkapping. Lage zwembadoverkappingen zijn perfect als u het uiterlijk van de tuin niet wilt verstoren. Sommige overkappingen kunnen zelfs zo dicht bij het oppervlak liggen, dat men ze in principe niet eens opmerkt. De zwembadoverkapping Terra bijvoorbeeld is één van de laagste overkappingen. Als u wilt gaan zwemmen, kunt u de zwembadoverkapping eenvoudig wegschuiven. Via de zijdeur komt u dan in het hogere gedeelte van de zwembadoverkapping. Onder sommige soorten lage overkappingen kunt u comfortabel zwemmen, zo als bijvoorbeeld bij de zwembadoverkapping Elegant Neo. Middelhoge overkappingen bieden de mogelijkheid om vrij te kunnen zwemmen in het zwembad. Als u meer vrije tijd met uw gezin of vrienden bij het zwembad wilt doorbrengen, is een hoge zwembadoverkapping echt ideaal. Hiermee kunt u zich vrij in het zwembad bewegen en geen regen, wind of slecht weer zal u van water- en vrijetijdsactiviteiten kunnen weerhouden. Hoge overkappingen bieden maximaal comfort bij activiteiten rond en in je zwembad.

 

Universe zwembadoverkapping van binnenuit

Universe zwembadoverkapping

Afmetingen van de zwembadoverkapping en het aantal segmenten

Lage overkappingen hebben afmetingen, die slechts iets groter zijn dan het zwembad zelf. Het is raadzaam om niet alleen voor hoge overkappingen maar ook voor middelgrote overkappingen een iets grotere ruimte te reserveren, zodat u lekker bij het zwembad kunt zitten en u helemaal kunt ontspannen. De ruimte onder een hoge zwembadoverkapping biedt bovendien voldoende hoogte om zich vlot onder de overkapping te kunnen verplaatsen en tuinmeubilair te laten staan. De overkappingen worden gebouwd met telescopische wegschuifbare segmenten. Afhankelijk van de optie die u kiest, kunnen de segmenten onafhankelijk van elkaar of als één gesynchroniseerd telescopisch systeem in beide richtingen bewegen.

Vervolgens moet u beslissen uit hoeveel segmenten (delen) de overkapping moet bestaan. Eén segment is meestal twee meter breed. Voor een zwembad van zes meter heeft u dus drie segmenten nodig. Het aantal segmenten komt dan overeen met het aantal grondrails waarover de segmenten kunnen glijden. Wij leveren alleen veilige, vlakke rails, met een hoogte van slechts 15mm, die zacht voor uw voeten zijn. Het is wenselijk dat de rails achter het zwembad worden doorgetrokken, zodat de zwembadoverkapping volledig achter het zwembad, weg van het wateroppervlak, kan worden geschoven. Naast de standaard zwembadoverkappingen met twee rails zijn er ook overkappingen, die slechts aan één kant van het zwembad een grondrail hebben. Een voorbeeld hiervan is de zwembadoverkapping Viva. U heeft dan aan drie kanten rolstoeltoegang tot het zwembad.

 

Terra zwembadoverkapping

Terra zwembadoverkapping

De stijl van de overkapping

Afhankelijk van uw smaak kunt u kiezen uit verschillende vormen van zwembadoverkappingen. Er is een klassieke ronde vorm, een moderne hoekige vorm of een combinatie van die twee. Bijzonder populair is de zwembadoverkapping Ravena, die van een rechte wand aan de ene kant van het zwembad overgaat in een boog aan de andere kant. Dit maakt het mogelijk om u langs één kant van het zwembad comfortabel onder de overkapping door te kunnen bewegen.

 

Ravena zwembadoverkapping

Ravena zwembadoverkapping

Soort polycarbonaat

Polycarbonaat is een uniek soort thermoplast, dat uitstekende mechanische, optische en thermische eigenschappen heeft. Vergeleken met glas is het tot wel 200 keer slagvaster. De frames van de overkappingen zijn voorzien van 8mm of 10mm dubbelwandige, vierwandige of 3-4mm massieve polycarbonaat panelen. Vierwandig polycarbonaat heeft de allerbeste isolerende eigenschappen. Massieve 3-4mm dikke polycarbonaat panelen hebben de beste optische eigenschappen. Ze kunnen worden gebruikt in de gehele constructie of alleen in geselecteerde delen van de overkapping (bijvoorbeeld voor de voorwanden). Ze hebben allemaal een uv-filter ter bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon.

 

Massieve polycarbonaat Dubbelwandige polycarbonaat Vierwandige polycarbonaat
Massieve polycarbonaat

Dubbelwandige polycarbonaat

Vierwandige polycarbonaat

 

De kleuren van de overkapping

Onze zeer duurzame aluminium profielen zijn in verschillende kleuren leverbaar. De meest populaire kleur bij onze klanten is antraciet, maar ook brons is momenteel erg in trek. Zilver of wit is ook standaard leverbaar. Alle kleuren hebben een poedercoating KOMAXIT en de geverfde profielen zijn ovengedroogd. Dit garandeert hun weerstand tegen mechanische schade en hechting aan andere materialen. Op verzoek van de klant kunnen we ook dakprofielen in andere kleuren uit de RAL-kleurenkaart leveren.

De kleur van het polycarbonaat is meestal transparant of smoke. De grondrails kunnen worden geleverd in de kleur zilver of brons.

 

Profielkleuren Transparant polycarbonaat Smoke polycarbonaat

Profielkleuren

Transparant polycarbonaat

Smoke polycarbonaat

 

Bent u op zoek naar extra comfort?

Als u het allemaal nog comfortabeler wilt maken, dan kunt u ook nog kiezen uit enkele andere opties.

Voor extra gemak kunt u ook een elektrisch systeem met wegschuifbare segmenten voor de zwembadoverkapping bestellen. Het wegschuiven wordt dan uitgevoerd door twee gesynchroniseerde elektromotoren met afstandsbediening. De afstandsbediening is beveiligd met een veiligheidsslot. Het voordeel hiervan is dat het een autonoom systeem met zelfoplaadbare gelaccu‘s is. Bij de zwembadoverkappingen eChampion worden de motoren en de afstandsbediening standaard geleverd.

Wij bieden individuele oplossingen op maat en optimale modelselecties om aan uw behoeften te voldoen, zodat u zich verder geen zorgen hoeft te maken. Ons goed opgeleid personeel zal u graag helpen bij het kiezen van de ideale zwembadoverkapping. U kunt hier contact met hen opnemen.

 

Laguna zwembadoverkapping

Laguna zwembadoverkapping