Menu

De meest gestelde vragen

  

Welke materiaal wordt er gebruikt voor een Axess overkapping?

Al onze overkappingen zijn vervaardigd uit massieve, hoogwaardige aluminiumprofielen. Voor de vulling gebruiken wij zeer duurzaam polycarbonaat of CONNEX veiligheidsglas. Bevestigingsmiddelen en mechanische runners zijn gemaakt van roestvrij staal. Wij vertrouwen op onze materialen en bieden daarom superieure meerjarige garantievoorwaarden. 

 

Wat is de prijs van een overkapping?

De prijs is afhankelijk van de grootte van het gekozen model overkapping, het aantal segmenten en ook de uitrusting. Elke overkapping wordt exact op maat gemaakt en is dus moeilijk om er zo een prijs op te plakken. U kan vrijblijvend ons kantoor contacteren om zo even te bekijken wat mogelijk is.

 

Kan ik met de overkapping mijn zwembad, spa of terras het hele jaar door gebruiken, vooral tijdens koudere periodes?

Ja, onze overkappingen zijn ontworpen en gebouwd voor gebruik het hele jaar door. De polycarbonaat panelen laten de zonnestralen door en zorgen voor een goede isolatie. Het frame van de overkapping is voorzien van een vinyl laag die de warme lucht binnenhoudt en tocht buiten houdt. Dit creëert een warme omsloten omgeving, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. 

 

Zal de overkapping mij beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon?

Ja, de polycarbonaat panelen beschermen uw huid tegen schadelijke UV-straling. 

 

Zal de overkapping voorkomen dat er kinderen in kunnen?

De behuizing is uitgerust met vergrendelingen/pennen voor elke deur om de deuren veilig af te sluiten en zo ongewenste toegang te voorkomen. 

 

Welke soorten en kleuropties heb ik voor het polycarbonaat?

Het COMPACT polycarbonaat voor zowel de zwembad- als de spa-overdekking is verkrijgbaar in Clear (Transparant), Bronze Shaded Panels (Smoked) voor privacy of Embossed (Translucent) voor volledige privacy. Bovendien is voor de zwembadoverkappingen het dubbelwandige polycarbonaat verkrijgbaar in Clear en Smoked.

 

Wat zijn de kenmerken en voordelen van polycarbonaat?

Polycarbonaat panelen zijn 3mm - 10mm dik. Ze bieden de perfecte combinatie van sterkte, hoge slagvastheid, goede akoestische isolatie, hoge helderheid en lichtdoorlatendheid. Het polycarbonaat is vrijwel onbreekbaar, flexibel, licht van gewicht, weerbestendig en beschermt tegen schadelijke UV-straling. 

 

Hoe maak ik de overdekking schoon?

Er is zeer weinig onderhoud nodig, maar als u in een gebied woont waar veel vuil of stof vrijkomt, kan het nodig zijn de panelen af en toe schoon te maken. De polycarbonaat panelen kunnen eenvoudig worden gereinigd door ze af te spoelen met warm, schoon water of met een zachte doek van 100% katoen met een mild afwasmiddel en af te spoelen met warm water. Gebruik NOOIT een schoonmaakmiddel op basis van oplosmiddelen (ammoniak, enz.). Vermijd het gebruik van sponzen of borstels die krassen kunnen maken op het oppervlak van het paneel. 

 

Kunnen er bladeren en insecten in de overdekking komen?

Nee, zolang u de overdekking gesloten houdt. Het frame van de overdekking is voorzien van EPDM rubbers die voorkomen dat elementen van buitenaf binnendringen. 

 

Is het normaal dat het dubbelwandige polycarbonaat binnenin condensatie heeft?

Ja, condensatie in het dubbelwandige polycarbonaat is normaal en kan niet worden vermeden. Dit gecondenseerde water wordt afgevoerd via afvoerkanalen. 

 

Ik wil een zwembadoverkapping, wat moet ik doen?

Vul het inlichtingenformulier in met uw wensen op de website www.axess-europe.com. De tweede mogelijkheid is rechtstreeks contact op te nemen met ons verkoopteam. Telefooncontacten en e-mailadressen zijn te vinden op het web in de rubriek CONTACTEN

 

Wat is het AIRFRESH systeem?

AIRFRESH is de unieke technologie van Axess voor zwembadoverdekkingen, waarmee frisse lucht in het zwembad kan worden geregeld zonder dat de volledige overdekking hoeft te worden verlengd. Zo bent u 100% dat uw huisdieren en kinderen veilig zijn, en niet kunnen vallen in het zwembad.

 

Wat is EASY UP controle?

EASY UP is een uniek vergrendelingssysteem dat het gemakkelijk maakt om de overkapping te hanteren. Wij houden rekening met uw comfort en gezondheid, dus u hoeft niet helemaal tot op de grond te bukken om de overdekking te vergrendelen en vast te zetten. Wij bieden dit systeem aan bij onze volledige NEO reeks van Axess overkappingen.