Menu

Onderhoud van een telescopiche overkapping

 

REINIGING

Polycarbonaat kan op regelmatige basis gereinigd worden, naargelang de locatie en omstandigheden, het beste is dit om gewoon met water te reinigen, een hogedrukreiniger is hiervoor zeer geschikt. In geval van lange periode zonder reiniging, kan men het overtollig vuil op de aluminium profielen wegwassen met zeepwater of een milde detergent, een zachte spons met microfiber kan hiervoor dienst doen. Gebruik geen agressieve reinigingsprodukten, deze kunnen krassen en of plekken  op de polycarbonaat geven. Gebruik geen producten die benzol, petrol, acetone, of reinigingspoeder bevatten. Het is aangeraden om de Polycarbonaat niet te reinigen wanneer deze warm is van de zon, Gebruik geen scherpe voorwerpen bij het reinigen van de overkapping.

 

VEILIGHEIDSMAATREGELEN BIJ STERKE WIND

Om te voorkomen dat de overkapping bij hoge windsnelheden zou los komen, is het vereist om deze in gesloten toestand te positioneren en de sluitsystemen te vergrendelen in de rails. Ook de zijkanten moeten gesloten en vergrendeld zijn, evenals de deuren of ramen. Tijdens stormen mag u de overkapping niet openen of de elementen bewegen, en mogen zich geen personen in de overkapping bevinden.

 

VEILIGHEIDSMAATREGELEN BIJ HEVIGE SNEEUWVAL

U kan best voorkomen dat er te grote hoeveelheden sneeuw op de overkapping komen te liggen, in de winterperiode.Het gewicht van natte sneeuw is veel zwaarder dan deze van verse sneeuw, bvb: 10cm natte sneeuw weegt ongever 100 Kg/M2, u kan best grote hoeveelheden sneeuw verwijderen op symetrische wijze, aan beide zijden zodat de structuur niet oneven belast is met sneeuw.