Menu

Voordelen van terras- en zwembadoverkappingen in het najaar

Voordelen van terras- en zwembadoverkappingen in het najaar

De zomer is voorbij en de herfst is aangebroken. Het weer wordt koeler en natter, de bladeren vallen van de bomen en struiken. U kunt nu profiteren van de belangrijkste voordelen van een zwembadoverdekking: het biedt bescherming tegen vuil (waaronder gevallen bladeren, takjes, enz.) dat in het zwembad terechtkomt. Dit bespaart u uren van uw tijd op het gebied van het schoonmaken van het zwembadwater. Maar dat is nog niet alles! Wat zijn de andere voordelen van een overdekt zwembad of terras in de herfstmaanden?

 

Met een terrasoverkapping wordt de herfst een vreugdevol en onderhoudend seizoen

 

Het hele jaar door te gebruiken

Als de herfst aanbreekt, maken mensen meestal het zwembad winterklaar en, als ze een terras bezitten, verwijderen ze al het meubilair van hun terras, inclusief het apparatuur zoals de grill voor de populaire buitenbarbecues. Alles komt dan het volgende jaar weer tot leven met de komst van de lente. Dit is echter niet het geval als u een overkapping bezit. Met een overkapping kunt u uw zwembad of terras het hele jaar door gebruiken. Dat brengt nog een aantal andere voordelen met zich mee. In het geval van een zwembadoverkapping geniet u van de volgende voordelen:

  • regelmatig bewegen in het zwembad (zwemmen of diverse oefeningen), dit kan uw gezondheid en lichamelijk en geestelijk welzijn verbeteren,
  • bespaart u tijd die u anders zou moeten besteden aan het onderhoud van het zwembad; bovendien kunt u geld besparen dankzij het lagere waterverbruik,
  • waarborgt de veiligheid van kinderen en huisdieren.

Met een terrasoverkapping krijgt u bovendien een extra gezellige leefruimte in de herfst- en wintermaanden, die u op verschillende manieren kunt gebruiken.

 

Zwembadoverkapping in vier seizoenen

 

Verbetering van de gezondheid

Als u de mogelijkheid heeft om uw zwembad thuis het hele jaar door te gebruiken, kan dat een positief effect hebben op uw gezondheid. U hoeft bijvoorbeeld in de herfst en winter niet naar openbare zwembaden of sportscholen te gaan. Daardoor vermindert u de kans op een verkoudheid of virus. Naast zwemmen kunt u in uw zwembad thuis verschillende oefeningen doen die uw lichamelijke en geestelijke welzijn verbeteren en het risico op het ontwikkelen van een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen verkleinen. U kent ongetwijfeld enkele oefeningen die in het water kunnen worden uitgevoerd. Met deze oefeningen verlicht u spierspanning, vermindert u stress en verbetert u de bloedcirculatie. Zo lang mogelijk in het jaar gebruik kunnen maken van het zwembad kan dus een groot pluspunt zijn voor uw algehele gezondheid.

 

Zwembadoverkapping Universe - blijf fit, zelfs in de herfst

 

Tijd- en geldbesparing

Zoals hierboven vermeld, brengt het herfstseizoen heel wat vuil mee in de vorm van o.a. afgevallen bladeren, takjes, vliegende insecten, enz., wat u ertoe dwingt de nodige stappen te ondernemen om uw zwembad te onderhouden. Met een overkapping is het onderhoud echter veel eenvoudiger. Naast een eenvoudiger onderhoud kan een zwembadoverkapping u ook geld besparen. De overkapping voorkomt immers dat het water uit het zwembad verdampt en vangt het verdampte water op en voert het terug naar het zwembad. Zo bespaart u op water, omdat u anders voortdurend water aan uw zwembad zou moeten toevoegen.

 

Terra Prime zwembadoverkapping en Corso Ultima terrasoverkapping in combinatie op een tuin

 

Veiligheid voor kinderen en huisdieren

Als u kleine kinderen of huisdieren heeft, is het goed om in gedachten te houden dat u de zwembadoverkapping kunt vergrendelen. De vergrendelde segmenten zullen voorkomen dat kinderen en huisdieren toegang krijgen tot het zwembad en er per ongeluk in vallen wanneer u niet aanwezig bent. De overkapping betreft dus een veiligheidsmaatregel. Als u echter aanwezig bent en alles onder controle is, kunt u de overkapping ontgrendeld laten en zelf met uw kinderen van het herfstzwemmen in het zwembad genieten, of tijd op het terras doorbrengen met uitzicht op de prachtig gekleurde herfsttuin. Slecht weer zal deze tijd niet voor u bederven. Lage temperaturen, regen of een vroege zonsondergang betekenen niet dat u niet kunt zwemmen in uw zwembad of ontspannen op uw terras.

 

Zwembadoverkapping van Alukov - veiligheid voor kinderen en huisdieren

 

Extra leefruimte

Door een terrasoverkapping te plaatsen, vergroot u de leefruimte van uw huis. U verrijkt uw huis met een extra comfortabele ruimte die ook kan dienen als buitenkeuken, bar, eethoek of relaxzone. In de herfst- of wintermaanden zult u het uitzicht op de veranderende kleuren in de tuin op prijs stellen. Als u een geschikt verwarmingssysteem gebruikt, kunt u zelfs van de kille dagen genieten op een warm en gezellig terras.

 

Corso Ultima terrasoverkapping creëert voor u een extra leefruimte

 

Zoals u ziet, zijn er heel wat voordelen verbonden aan uw zwembad- of terrasoverkapping, en niet alleen in de herfst. Indien u nog geen overdekking bezit, raden wij u aan een kijkje te nemen op onze website en te kiezen uit één van de vele modellen die wij aanbieden. U vindt vast en zeker de overkapping die het best bij uw ideeën en wensen past. Al onze overkappingen kunnen op maat worden gemaakt. U kunt het design en de kleur kiezen die het best passen bij de hedendaagse stijl van uw huis, zwembad, terras of tuin. Een overkapping is de beste oplossing voor uw zwembad of terras.