Menu

Voordelen van overkappingen in het voorjaar

Voordelen van overkappingen in het voorjaar

Heeft u een mooi, ruim zwembad maar vindt u het jammer dat u er maar een paar maanden per jaar in kunt zwemmen? Heeft u een mooie veranda voor uw huis ontworpen die een perfecte plek is om te lezen, te chillen en te ontspannen, maar zodra het koud wordt moet u naar binnen? Maar waarom zou u zich laten beperken door het weer buiten? Neem een serre, terras of zwembadoverkapping en geniet het hele jaar door van uw huis! Wat zijn de voordelen van een zwembad of een veranda/terrasoverkapping (niet alleen) in het voorjaar?

Corso

U kunt de ruimte het hele jaar door gebruiken!

Waarom zou u een ruimte in uw huis hebben die u nauwelijks gebruikt? Met een overdekking beschikt u over een ruimte die u op elk moment kunt gebruiken, ongeacht het weer buiten. Sluit uw zwembad af en u kunt uw favoriete oefening (ja, we bedoelen natuurlijk zwemmen!) doen wanneer u maar wilt! Bovendien krijgt u een mooie plek om te ontspannen en bespaart u zich de moeite om uw zwembad winterklaar te maken (niemand vindt het leuk om het water eruit te halen en het zwembad schoon te maken, toch?). Met uw serre of terrasoverdekking krijgt u een plek die aanvoelt als buiten en waarvan u zelfs in de winter kunt genieten. En wat is er beter dan midden in de herfst of winter de zon te voelen - als een "serre"?

Slecht weer? Wie kan dat wat schelen?

Dit punt sluit een beetje aan bij het eerste, maar zelfs als het zomer is, kan het soms behoorlijk bewolkt en regenachtig worden. Met een overdekking wordt u nooit beperkt door de weersomstandigheden. En misschien zult u zelfs verrast zijn hoe ontspannend het is om "buiten" te zwemmen of te lezen als het regent!

Veiligheid komt op de eerste plaats

Een overdekking, in het bijzonder een zwembadoverkapping, betekent ook veiligheid. Een zwembadoverkapping voorkomt dat kinderen of dieren het zwembad gebruiken zonder uw medeweten of er zelfs in vallen wanneer u er niet bent. En geloof ons, dat kan heel wat onschuldige levens redden! Ze voorkomt ook dat er vuil in uw zwembad valt (zoals bladeren in de herfst) en bespaart u dus heel wat tijd en moeite om het nadien schoon te maken. En we zijn er zeker van dat u veel betere manieren kunt vinden om uw vrije tijd te besteden dan het schoonmaken van uw zwembad, nietwaar?

zwembadoverdekking

Bespaar je geld!

Met een zwembadoverdekking kunt u het water in uw zwembad veel warmer houden, zelfs als u geen verwarming gebruikt. Polycarbonaat creëert een "GreenHouse Effect" dat opwarmt binnen de overdekking. Door de ruimte af te sluiten helpt u te voorkomen dat warmte ontsnapt en kunt u daar veel geld op besparen. Maar zelfs als u zwembadverwarming heeft, kunt u die met een afgesloten zwembad veel minder gebruiken en ook nog eens veel geld besparen. Met een serre of terrasoverdekking haalt u ook het meeste uit uw verwarming als u de warmte niet laat ontsnappen (bijvoorbeeld door de deuren te sluiten of de ramen niet te openen).  Wanneer u een groot wateroppervlak heeft, zal er verdamping optreden, vooral wanneer er een groot temperatuurverschil is tussen het zwembadwater en de buitenluchttemperatuur. Vergeet niet dat 90% van uw warmteverlies door verdamping komt. Dus wanneer u stoom uit uw zwembad ziet komen, verliest u niet alleen water, maar ook energie. Met een zwembadoverdekking van polycarbonaat creëert u een "broeikaseffect". U houdt niet alleen een constantere temperatuur over uw zwembad om verdamping tegen te gaan, maar u verwarmt ook het water. 

Bespaar jezelf de moeite van het verplaatsen van meubels

Als u uw zwembadoverkapping ook als ontspanningsruimte gebruikt (met ligstoelen enz.), weet u hoe handig het is om al het meubilair het hele jaar door in uw overkapping te laten staan. Ten eerste hoeft u ze niet steeds te verplaatsen en ten tweede hoeft u geen plaats te hebben om ze op te bergen! U hoeft dus geen plaats in te nemen in uw garage, ze blijven gewoon daar, in uw overdekking! En hetzelfde geldt voor een veranda of terrasoverkapping - als u een veranda had, zou u het meubilair moeten opbergen voor de herfst en de winter. Maar met een veranda of terrasoverkapping hoeft u ze niet alleen niet op te bergen, u kunt ze ook de hele tijd gebruiken. En dat klinkt als een win-win situatie voor ons, nietwaar?! En als pluspunt - het beschermt ook uw meubilair. Door ze in een afgesloten ruimte te plaatsen, voorkomt u dat de elementen buiten (regen, sneeuw...) uw meubelen beschadigen.

Sunhouse

Overkappingen zijn een goede investering

Al onze veranda's, terrasoverkappingen of zwembadoverkappingen verhogen de waarde van uw huis en voegen extra leefbare ruimte toe voor uw gezin. Dat betekent dat het uw eigendom extra waarde geeft, mocht u ooit besluiten het te verkopen of te verhuren. Maar het bespaart u ook veel geld op de lange termijn, dus hoe dan ook - het is zeker een goede investering.

Waardeer uw privacy

Soms willen we gewoon chillen en kletsen met onze vrienden zonder dat onze buren ons afluisteren. Of we willen een feestje bouwen en de muziek laten knallen, maar willen geen ongewenst bezoek van de politie die door onze buren is gebeld. Of we willen gewoon midden op de dag gaan naaktzwemmen zonder door een ongewenst paar ogen te worden geobserveerd. Een overdekking voegt een mooi element van privacy toe, precies wanneer u het nodig hebt. Het helpt u te genieten van uw vrije tijd met uw geliefden en deze gewoon met hen door te brengen zonder gestoord (of gestoord, in het geval van de luide muziek) te worden door iemand anders.

Een overdekking heeft zo veel voordelen - u kunt uw kinderen en dieren beschermen, u bespaart geld, u geeft uw eigendom een meerwaarde … Bekijk meer op onze website!