Menu

Hoe onderhoudt u uw overdekking gedurende het hele jaar door

Hoe onderhoudt u uw overdekking gedurende het hele jaar door
Hoge zwembadoverkapping Laguna

Ik hoop dat u reeds op de hoogte bent van alle voordelen van een zwembad- of terrasoverdekking van hoge kwaliteit. Een zwembad- of terrasoverdekking vergt echter ook een zekere mate van onderhoud: ze moet regelmatig worden schoongemaakt en goed worden onderhouden. Zo bent u zeker dat de structuur jarenlang meegaat en dat uw overdekking goed zal functioneren.

We hebben een aantal tips opgeschreven die u kunnen helpen bij het onderhoud van uw eigen terras- of zwembadoverdekking.

 

Gesloten overkapping Venezia

 

Maak uw zwembad- of terrasoverdekking regelmatig schoon

Door uw zwembad- of terrasoverdekking regelmatig schoon te maken, blijft uw overdekking niet alleen visueel aantrekkelijk, maar wordt ook de verspreiding van schimmels, zwammen, korstmossen, algen en andere aangroeisels die een bedreiging vormen voor het welzijn van u en uw gezin, een halt toegeroepen. Indien onbehandeld, kunnen dergelijke verontreinigingen leiden tot allergieën, ademhalingsproblemen en zelfs meer ernstige gezondheidscomplicaties. En dat wil niemand! Bovendien wordt de luchtstroom beperkt wanneer algen zich verspreiden en groeien op zwembadschermen. Dat betekent dat het zelfs een stuk warmer kan aanvoelen in uw zwembadoverdekking. Zelfs als u geen schermgroei ziet, is een muffe geur een indicatie dat uw zwembadoverkapping schoongemaakt moet worden.

Waar moet u op letten bij het schoonmaken van uw zwembad- of terrasoverdekking?

  • Macht wassen de volledige zwembadoverdekking. U kunt een combinatie van lauw water en water onder druk gebruiken. Dit zou alle vlekken - stof, schimmel en olieachtige substanties - moeten verwijderen.
  • Bij hardnekkige vlekken kunt u een zachte spons of een zachte doek gebruiken om het oppervlak van zowel de aluminium stangen als de polycarbonaatplaat schoon te vegen. Maar wees voorzichtig, u wilt uw overdekking niet ruïneren door er krassen op te maken!
  • Soms kan het nodig zijn een vloeibaar zeepmiddel (JOY) te gebruiken. Hier moet u echter voorzichtig zijn. Hou er rekening mee dat u de juiste verhouding moet gebruiken. Gebruik geen chemicaliën die kunnen reageren met het aluminium of de polycarbonaatplaat. En zorg ervoor dat u uw handen beschermt door veiligheidshandschoenen te dragen en uw ogen door een veiligheidsbril te dragen.

 

Inspecteer uw behuizing

Door uw zwembad- of terrasoverdekking regelmatig te inspecteren, zal uw overdekking er altijd goed blijven uitzien en goed blijven werken. U zal niet vaak met dure herstellingskosten geconfronteerd worden omdat problemen vroeg genoeg geïdentificeerd zullen worden voor ze erger worden. U bespaart uzelf de moeite, tijd en geld wanneer u uw overdekking in het oog houdt. Wij beloven u dat u zichzelf binnen enkele jaren dankbaar zult zijn.

 

Half geopende overkapping Tropea Neo

 

Klim niet op de overdekking!

We weten hoe verleidelijk de omheining eruit kan zien voor kinderen of dieren. Het lijkt op het klimrek dat kinderen in de speeltuin zien. U of iemand anders mag echter nooit bovenop de overdekking klimmen. De persoon of het dier die erop klimt, kan zich bezeren en de overdekking zelf kan beschadigd worden. Een terras- of zwembadoverdekking is niet ontworpen om het gewicht van een persoon of dier te dragen. In de herfst- en wintermaanden moet u ook de bovenkant van de overdekking reinigen. De overdekking kan gemakkelijk breken onder het gewicht van gevallen natte bladeren en/of sneeuw.

 

Zorg voor de reling

Vergeet niet te zorgen voor de rails die zich aan de basis van de zwembad- of terrasoverdekking bevinden. Maak de rails regelmatig schoon. Vergeet niet om eventuele stenen, gevallen bladeren of in principe alle vuil dat zich daar kan bevinden, te verwijderen. Als u de rails niet schoonmaakt, kan de overdekking breken wanneer u ze probeert te openen of te sluiten.

Het is niet moeilijk om uw overdekking goed te onderhouden, dus zorg ervoor dat u dit doet om veel geld en problemen in de toekomst te besparen. Geloof ons, het is het niet waard om uw overdekking niet te onderhouden. Bovendien zal uw overdekking er veel mooier en aantrekkelijker uitzien wanneer u ze onderhoudt. U zal altijd met plezier uw vrienden uitnodigen voor een duik in uw zwembad of voor een etentje in uw terrasoverdekking.

 

Wilt u meer weten over behuizingen? Laten we eens kijken naar onze producten HIER!