Menu

Polycarbonaat versus glas

Polycarbonaat versus glas
10mm dubbelwandig polycarbonaat

Als u onze website of Facebook hebt bekeken of met een van onze vertegenwoordigers hebt gesproken, weet u dat we graag praten over hoe geweldig onze compacte polycarbonaat is. We gebruiken polycarbonaat in plaats van glas voor onze overdekkingen omdat de voordelen oneindig zijn!

 zwembadoverkapping Laguna NEO

Kijk hoe mooi polycarbonaat kan zijn op uw zwembad!

 

Polycarbonaat is vrijwel onbreekbaar, flexibel, licht van gewicht, weerbestendig en beschermt tegen schadelijke UV-straling. Laten we de verschillen tussen glas en polycarbonaat eens nader bekijken, zodat we u misschien, heel misschien, net zo enthousiast kunnen maken als wij over het omheinen van uw zwembad, spa of terras met polycarbonaat!

 

10mm dubbelwandig polycarbonaat

10mm dubbelwandig polycarbonaat is onbreekbaar!

 

Het valt niet te ontkennen, glas is klassiek. Het bestaat al eeuwig en heeft een revolutie teweeggebracht in de bouw. Op het eerste gezicht lijkt het misschien het perfecte materiaal om rond een zwembad of jacuzzi  te plaatsen want... je kan er doorheen kijken! Maar glas is ook synoniem met "breekbaar". Wat als je alle voordelen van glas kon hebben - transparantie, esthetisch verantwoord, stijlvol - maar het 10 keer sterker kon maken? Polycarbonaat zal nooit versplinteren en is bestand tegen stormen, sneeuw, verdwaalde voetballen, enz. Om precies te zijn: polycarbonaat heeft een impactweerstand die 200 keer beter is dan die van glas. En terwijl het een veel sterker materiaal is, is polycarbonaat in feite lichter dan glas voor gemakkelijk manoeuvreren en installatie.

Geniet en dat het hele jaar door.

 Spa Dome Orlando

Houd het warm met de uitstekende isolerende eigenschappen van polycarbonaat.

 

Wij gebruiken een meerwandige polycarbonaatstructuur die zo goed isoleert dat u zelfs in het holst van de winter comfortabel kunt zwemmen. Glas doet zijn best om de kou buiten en de warmte binnen te houden, maar uiteindelijk isoleert een polycarbonaat paneel tot 60% beter dan glazen panelen. Dat isolerend vermogen versterkt het broeikaseffect dat door normale glaspanelen wordt gecreëerd. Polycarbonaat kan zelfs op koude of bewolkte dagen de zon binnenlaten, net als een glazen serre, maar de verbeterde isolatie houdt de warmte langer binnen zodat u tot laat in de avond comfortabel kunt zwemmen.

 

Laat de zon binnen, niet de UV-stralen!

 Spa Dome Orlando

 Geniet van de goede stralen en blokkeer de schadelijke!

Ja, glas kan worden aangepast om UV-stralen te blokkeren door een speciale chemische coating of scherm toe te voegen, maar polycarbonaat hoeft niet te worden aangepast om uw huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Het blokkeert vrijwel 100% van de UV-stralen, zodat u rustig kunt rusten (of zwemmen) in de wetenschap dat u en uw dierbaren beschermd zijn tegen kankerverwekkende straling.

Laat me nog een beetje meer opscheppen...

Zwembadoverkapping AZURE Flat compact 

Zwembadoverkapping AZURE Flat compact

De lijst gaat verder, dus bovenop al deze eigenschappen die polycarbonaat superieur maken aan glas, zijn hier nog enkele van de bijzonderheden van ons polycarbonaat! Het compacte polycarbonaatblad heeft een speciale deklaag op de buitenoppervlakte van de polycarbonaatbekleding die zelfreinigende eigenschappen biedt. Deze Easy Clean eigenschappen wassen elke keer als het regent vuil weg! Dat betekent veel minder schoonmaken! Het heeft ook een hoog geluidsdempingsniveau  tot - 25 decibel. Dus laat de zwembadfeestjes maar doorgaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het storen van uw buren! En, last but not least, er zijn vier kleuren transparant/doorschijnend polycarbonaat beschikbaar: helder, lichtblauw, melkachtig en bruin. U kunt dus de kleur kiezen die het beste past bij de stijl van uw achtertuin.

 

En DAT is waarom wij zo dol zijn op onze polycarbonaat panelen! Denkt u aan een zwembad, spa, of terras? Of wilt u een zwembad, spa, of terras die u al hebt omsluiten? Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!